Следвайте Гласове в Русия е ударила от 10 октомври до сега

...
Следвайте Гласове в Русия е ударила от 10 октомври до сега
Коментари Харесай

Киев: Руските удари засегнаха поне половината от капацитета ни за производство на топлинна енергия

Следвайте " Гласове " в 
Русия е блъснала от 10 октомври до в този момент най-малко половината уреди на Украйна за произвеждане на топлинна сила и е предизвикала вреди за милиарди долари, само че не всички изумени топлоелектрически централи са изцяло вън от строя. Това съобщи украинският министър на енергетиката Герман Галушченко в изявление за Ройтерс.

По думите му в по-общ проект при съветските удари е била атакувана 30-40 % от цялата енергийна инфраструктура на Украйна. Галушченко съобщи, че задачата на тези офанзиви е била да се унищожи енергийната система на страната му - цел, която по негово мнение не е била реализирана.
" Става дума за много огромна част от потенциала ни. Мога да ви кажа, че става дума за най-малко половината, в случай че не и повече от потенциала ни за произвеждане на топлинна сила ", сподели той в отговор на въпрос за размера на вредите. " Тази седмица те нападна редица топлоелектрически централи. "
Галушченко добави, че вследствие на нападенията Украйна е изгубила индустриален потенциал, възлизащ на 4000 мегавата.

Миналата седмица Русия ожесточи въздушните удари по Украйна посредством потреблението на ракети и щурмови дронове против Киев и други огромни градове и против енергийната инфраструктура.
" Виждаме, че те нападнаха редица нови уреди, само че и такива, които към този момент бяха обстрелвали за да ги разрушат изцяло ", сподели Галушченко.
Министърът съобщи, че едно от обсъжданите от Украйна решения за справяне с рецесията е импорт на електрическа енергия от чужбина, и добави, че към този момент се водят договаряния в тази посока.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР